Hos Dania-silk benytter vi udelukkende den bedste og fineste silkekvalitet der findes, Mulberry silke. På dansk kaldes det morbærsilke. Det er et eksklusivt og luksuriøst materiale helt uden brug af kemikalier og er kendetegnet ved at være glat, let, blødt, blankt og meget holdbar.

Mulberry Silke er en fiber, som morbærsilkelarven ”Bombyx Mori” spinder, inden den bliver til en silke-sommerfulgl - som i virkeligheden er en natsværmerne.

Når morbærsilkelarven er udvokset efter 30 dage, starter den med at spinde kokoner. En kokon er det hylster som en silkelarve laver, når den skal forvandle sig til 

natsværmer.  Det tager den ca. 7 dage at lave en kokon og den består af én sammenhængende silketråd, som er mellem 300 og 1000 meter lang. Herefter bliver kokonerne lagt i kogende vand, som gør det lettere at vikle silketråden fri af kokonen. 

 

HVAD ER MOMME?

Mommes (mm) er en vægtenhed som bruges til at måle kvaliteten af ​​silkestoffer. En momme = 4,340 gram pr. Kvadratmeter. Det er et mål for silkens tæthed (vægt) og den angiver, hvor tyk silkestoffet er. En højere momme, dvs. flere silketråde, er et udtryk for en højere silkekvalitet grundet mere luksuriøst stof med mere holdbar vævning, mere egnet er det til kraftig brug og længere holdbarhed mange år frem.

Silkestof plejer at have mellem 6 til 30 momme. Det typiske mommevægtområde for almindelige silketyper er følgende:

  • Charmeuse silke – 16 til 30 momme vægt
  • Habutai-silke – 5 til 16 momme vægt
  • Rå silke – 35 til 40 momme vægt
  • Chiffon – 6 til 8 momme vægt
  • Gas – 3 til 5 momme vægt

Langfibret Mulberry silke

22 momme

Hos Dania-silk benytter vi udelukkende langfibret Mulberry Charmeuse silke på 22 mm. Denne, anerkendes som den bedste kvalitet der findes. Det har en trådtælling på 600+ mod den typisk anvendte 19 mm silke, der har et trådtal på kun 400.

vi bruger

Den højeste 6a grade silke

Der findes forskellige klasser af silke i forhold til deres kvalitet. Silkekvaliteten klassificeres i A, B eller C. Hvert bogstav henviser til en anden type silkekvalitet. Grade A er det fineste langstrenget silkeprodukt af højeste kvalitet og C er det laveste. Silkekvaliteter er også yderligere differentierede efter antal - fra 1 til 6, hvor 6A er den højeste kvalitet af silke på markedet. Kun 5% af verdens silke opfylder 6A-standarden.

Naturligt premium materiale

Dronningen af alle fiber

Alle vores produkter er fremstillet 100 % af de fineste morbærsilke-fibre.

Kendt for sin åndbarhed, allergivelig og frugtighedsbevarende funktioner.

OEKO-TEX®

“STANDARD 100 by OEKO-TEX® er et af verdens mest kendte mærker for tekstiler testet for skadelige stoffer. Det står for tiltro og høj produktsikkerhed for forbrugere. Hvis en vare bærer STANDARD 100-mærket, kan du være sikker på, at alle komponenter i denne artikel, dvs. stof, tråd, knap, lynlås og andet tilbehør, er testet for skadelige stoffer, og at varen derfor er uskadelig for menneskers helbred. Testen udføres af uafhængige OEKO-TEX® -institutter på baggrund af det omfattende OEKO-TEX® kriteriekatalog.

Kilde: okotex.dk

HVAD ER FORSKELLEN MELLEM BOMULD OG SILKE?

Silke er et proteinfiber som består hovedsageligt af fibroin og produceres af silkelarver ved dannelse af kokoner. Derimod stammer bomuld fra bomuldsplanterne når de sætter frø. Rundt om frøene vokser der en slags fugtig uld. Det er disse totter, man høster og spinder til tråde, som man kan lave tøj af.